A mi vintage álomvilágunk

Ember tervez… – tavaszi vintage, az egy álom

Már télen, amikor sűrű hópelyhek estek az égből és fagyoskodtunk a húsz centis hóban, tudtuk, hogy készül majd egy tavaszi sorozatunk is. A többesszám most mi ketten és a Laura Virág. :) Akkor virágzó fákat, ragyogó, melengető napsütést képzeltünk. Mindent megálmodtunk és a szemeink előtt láttuk a legapróbb részleteket is… aztán…

A csodálatos terveinket azonban hamar köddé oszlatta a rideg valóság, miszerint a tavaszi vintage fotósorozatunkat el kell készítenünk március közepén. Önmagában persze ez nem jelentett volna problémát, ha nem fohászkodtunk volna előtte túlságosan sokat a hóesésért, mert ez annyira jól sikerült, hogy még márciusban is hó borította a tájat. Emlékeztek bizonyára, hogy milyen hatalmas problémákat okozott a szokatlan időjárás akkor, nos, mi éppen a bizonyos március 15-ei hétvégét követő napokban készítettük a fotókat. :) Akadt hát izgalom bőven!

Vintage esküvő fotózás

Legyen tavasz a télben

Mindenekelőtt egészen biztossá vált, hogy nem mehetünk szabadtérre és virágzó fákról vagy legalább enyhe napsütésről sem álmodozhatunk tovább. Megszületett hát a B terv szinte a semmiből. Ha nem szabadtér, akkor valami romos kastély, hiszen imádjuk az ilyen helyszíneket mindannyian, s Timiék bárhová képesek úgyis tavaszt varázsolni, mit nekünk hóesés! :) Ideális romos kastélyt találni azonban nem is annyira egyszerű, különösen, ha nem akarja az ember a már jól bevált helyeket. Aztán egyszercsak elém bukkant a Buttler kastély, aztán sok másik és újra a Buttler kastély… az utolsó pillanatban úgy döntöttünk, ez lesz a mi helyünk látatlanba is, hiszen csak Interneten keresztül volt időnk megnézni. Felhívtam hát a kompetenseket, s nagy szerencsénkre szívélyes fogadtatásban volt részünk. Ezúton is köszönjük a Polgármester asszonynak a kedvességet és, hogy a szabadidejét nem sajnálva, a rendelkezésünkre bocsátotta a kastélyt és teljesen szabad kezet adott nekünk.

Vintage enteriőrös esküvő fotózás

Nem kevésbé volt kalandos a ruha és a dekoráció megteremtése sem. Az utolsó pillanatban dőlt csak el, honnan lesz gyönyörű menyasszonyi ruhája Barbinak (végül az Igen Esküvői Ruhaszalonból), és az is nagy kérdés volt, vajon befér-e a fő elem, a kanapé a kocsiba, s ha befér is, meg tudjuk-e autóval a hóban közelíteni Timi és Döme nyaralóját, hogy bepakolhassuk. Persze, hogy igen! :) ezen a ponton, azt hiszem, nagy kő esett le a szívünkről, úgy éreztük, mostmár bármi jöhet, megbirkózunk vele. :)

Vintage esküvő fotózás enteriőrrel

Így történt – a vintage fotózás napja

Elérkezett a fotózás reggele. Napsütésre ébredtünk, az egyetlen napsütéses napra akkoriban, bár a táj mindenütt havas volt, a kastélyhoz vezető út akadálymentesen várt ránk. Barbi már kora reggel elkészítette a frizuráját (az igazgatás ránk várt Timivel) és Adri (Szenczy Adrienn sminkes) még Budapesten kisminkelte, mert nem tudott velünk jönni a helyszínre. Irány Erdőtelek!

Újabb izgalom, hogy a virágok életben maradnak-e, de inkább fagyoskodtunk a kocsiban, nem kockáztattunk. Ez a kényelmetlenség már nem számított, így is alig talpalatnyi hely jutott mindenkinek, annyira telepakoltuk a két autót. :D

Vintage menyasszony portré

Ahogy megláttuk a kastélyt, megnyugodtunk, tudtuk, hogy ha beltér, akkor pont ilyen helyet képzeltünk. Áram nincs, dehát erre számítottunk is, abból építkeztünk, ami a rendelkezésünkre állt és a lehetőségeknek széles tárházát kínálta ez a régi épület. :) Kipakolás, tervezgetés, öltöztetés, csinosítgatás, sok-sok improvizáció (a legtöbb dolog ebből született a mi vintage álmunk során, dehát ez úgy is annyira jellemző ránk! :), ment mint a karikacsapás. Jó csapat vagyunk így négyen. :))

Vintage esküvő

Közben mindvégig arra gondoltam, s talán a többiek is, hogy végül csak sikerült egy kis tavaszt varázsolni a télbe, ami nekünk óriási örömet okozott, s bízni mertem csak benne, hogy majd azok szívét is melengeti, akik a kezükbe veszik az Esküvő Classicot vagy éppen az oldalainkon látják a fotósorozatot. Hittem és hiszünk is benne mindannyian, hogy a mi vintage álmunk nem egyedülálló, sok-sok esküvőre készülő pár álmával közös. A legjobb pedig az benne, hogy mindenki számára elérhető és megvalósítható egy ilyen vintage enteriőrös esküvői fotózás. Sem modellnek, sem kiváltságosnak nem kell hozzá lennetek, egyszerűen csak merni nagyot, egyedit, különlegeset álmodni! :)

Nincs más hátra, csak a többi vintage fotó, nézegessétek örömmel. :)

Még több inspiráció a Laura Virággal közös vintage sorozataink által:

Ragyogó nyár

Téli vintage

Tanácsok és információk vintage esküvőt vagy fotózást tervezőknek:

Vintage esküvők és vintage fotók – hogyan terevezz?

Stíluskalauz

Vintage fotózás csomagok

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CLOSE MENU .... .... ....